Bosch vinder innovationspris for anvendelse af Augmented Reality i tekniske kurser
11.09.2018
Innovativ undervisningsteknologi gør teknikken transparent
For første gange bruger Bosch Augmented Reality-teknologi til sine tekniske servicekurser. Med innovationsprisen i kategorien „Alternative Drive Systems & Digital Solutions“ har Automechanika-messen nu præmieret denne innovative kursusteknik, der gør det praktiske kursusindhold transparent for deltagerne i ordets egentlige betydning.
Denne udmærkelse glæder os meget. Samtidigt inspirerer den os til at fremskynde udviklingen af Augmented Reality-teknologien yderligere for videreuddannelse af værkstedsmedarbejdere og effektiv anvendelse i hverdagen på værkstedet, siger Manfred Baden fra ledelsen af Bosch Automotive Aftermarket.
Med Augmented Reality kan forskellige kursusscenarier realiseres. Bosch-kursisterne retter kameraet i deres tablet på den enkelte komponent eller ser på den gennem HoloLenses. På det synlige billede bliver yderligere forklaringer, animerede 3D-objekter og/eller videoer tonet ind. På den måde kan kursuslederen styre deltagernes visualisering og bestemme, hvilket anvendelsestilfælde de ser på deres enheder. Med Augmented Reality har vi nu en kursusteknologi for en teknisk dækkende og desuden spændende formidling af de stadig mere komplekse funktioner til kursusdeltagerne, forklarer Jürgen Lumera, ekspert inden for Augmented Reality hos Bosch Automotive Aftermarket.
Første servicekurser med AR-support starter i november
På Bosch’s messestand på Automechanika får interesserede bilmekanikere i forbindelse med en workshop om højvoltsmotorer et praktisk indblik i fremtidens undervisning med Augmented Reality. I december i år tilbyder Bosch Danmark med 3-dages kurset ”High Voltage Technician – (Level 2) EV & Hybrid ” det første servicekursus understøttet af Augmented Reality på sine servicetræningscentre i Plochingen/Tyskland og Ballerup/Danmark. Næste år skal Augmented Reality anvendes på fremtidige tekniske kurser, såsom sensorer og aktuatorer i diesel- og benzinindsprøjtningssystemer som didaktisk støtte. Derudover er det planen at indføre AR på eksisterende tekniske kurser såsom køre-sikkerhedssystemer, karosseri- og komfortsystemer samt førerassistentsystemer med den nye kursusteknik.
Optimal tilpasning af undervisningens indhold efter kursisterne
Til anvendelsen har Bosch udviklet en speciel Augmented Reality-platform (CAP), der gør det muligt og nemt at publicere nyt indhold og applikationer specielt også for kursusområdet. Platformen får tilgang til eksisterende lagret indhold og sammensætter de data, der er nødvendige for den ønskede Augmented Reality-anvendelse. Ved hjælp af vores AR-platform CAP kan kursuslederen på meget kort tid tilpasse indholdet og dermed skræddersy det bedst muligt efter sine kursister, forklarer Bosch-ekspert Lumera.
Desuden kan forskellige kursusscenarier realiseres. I ”Trainer Mode” styrer kursuslederen deltagernes visualisering og bestemmer, hvilket anvendelsestilfælde de ser på deres enheder. Alle gruppens deltagere kan aktivt følge kursuslederens forklaringer og oplever kursussituationen i fællesskab. I ”Trainer Mode” kobler kursuslederen sig på hver enkelt deltagers datamedie og kan derved direkte give ham/hende råd og tip om den videre fremgangsmåde.
Pressekontakt
Lisa Berg Nielsen
Communications Manager