Gå til hovedindhold
Bosch i Danmark
Bosch i hele verden

Bosch-koncernen i korte træk

Bosch Group i hele verden

Hvad vi gør

Bosch-koncernen er en førende international virksomhed med fokus på teknik og serviceydelser. Koncernen har ca. 394.500 ansatte på verdensplan (pr. 31.12.2020). Ifølge foreløbige regnskabstal for 2020 opnåede virksomheden en omsætning på 71,6 mia. euro. Bosch-koncernen er opdelt i fire forretningsområder: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods og Energy and Building Technology. Som førende IoT-virksomhed tilbyder Bosch innovative løsninger til smart homes, Industri 4.0, og forbundet mobilitet. Bosch forfølger visionen om bæredygtig, sikker og spændende mobilitet. Med sin kompetence inden for sensorteknologi, software og serviceydelser samt sin egen IoT-cloud kan virksomheden tilbyde kunderne forbundne løsninger på tværs af domæner fra en og samme udbyder. Det er Bosch-koncernens strategiske mål at skabe løsninger til det forbundne liv med produkter og løsninger, der enten indeholder kunstig intelligens eller er blevet udviklet eller fremstillet ved hjælp af dette. Bosch forbedrer livskvaliteten over hele verden med produkter og serviceydelser, der er innovative og vækker begejstring. Kort sagt, Bosch skaber teknologi, der er “Invented for life”.

Bosch-koncernen globalt

Omsætning, partnere, fabrikker — Bosch Group's fakta og mærker på et blik.

Publikationer

Her kan du downloade de aktuelle oplysninger om Bosch som pdf-filer.

Forside Bosch i dag

Bosch i dag

Alt hvad du har brug for at vide om Bosch på en tydelig og kortfattet måde.

Forside Bosch årsrapport 2019

Årsrapport 2019

Virksomhedsprofil og årsrapport 2019

Vores forretningsområder

Show-car fra Bosch

Mobility Solutions

Mobility Solutions

Forretningsenheden Mobility Solutions forfølger en vision om mobilitet, der er sikker, bæredygtig og spændende, og kombinerer koncernens ekspertise inden for områderne personalisering, automatisering, elektrificering og forbunden mobilitet. Forretningsområdet fokuserer på sin rolle som leverandør af komponenter og delsystemer til bilindustrien og livscyklussen i det mobile løsningsområde, der involverer operatører af køretøjsflåder og mobilitetsplatforme.

Som leverandør af bilteknologi tilbydes kunder integrerede mobilitetsløsninger inden for følgende forretningsområder: indsprøjtningsteknologi og drivaggregat-tilbehør til forbrændingsmotorer, diverse løsninger for elektrificering af drivlinjer, styresystemer, sikkerheds- og førerassistentsystemer, teknolog til en brugervenlig infotainment samt kommunikation mellem køretøjer eller mellem køretøjet og infrastrukturen, værkstedskoncepter samt teknologi og services for bileftermarkedet. Livscyklussen for mobile løsninger inkluderer yderligere produkter og tjenester til operatører af køretøjsparker, såsom regelmæssig dataindsamling, opdatering af trådløs software og smarte batteriopladningssystemer. Den 1. januar 2020 blev den tidligere forretningsenhed Bosch eBike Systems sin egen afdeling inden for forretningsområdet Mobility Solutions. Forretningsområdet omfatter også aktiviteter, der involverer tohjulede køretøjer, erhvervskøretøjer, terrængåendekøretøjer og tekniske tjenester.

Bosch udstillingsbil
Styring af industri-4.0-processer på en skærm

Industrial Technology

Industrial Technology

I denne forretningsenhed har vi divisionen Drive and Control Technology, der er specialiseret inden for drev- og styreteknologi til effektiv, kraftfuld og sikker bevægelse i maskiner og systemer af enhver type og størrelse.

Virksomhedens store erfaring inden for globale applikationer er opdelt i markedssegmenterne Mobile Applications, Machinery Applications and Engineering and Factory Automation. Med intelligente komponenter, tilpassede systemløsninger og tjenester skaber Drive and Control Technology det nødvendige miljø til fuldt tilsluttede applikationer. Divisionen tilbyder sine kunder hydraulik, elektriske drev og kontroller, gearteknologi og lineær bevægelses- og montageteknologi, herunder software og grænseflader til Internet of Things.

Bosch's interne leverandør af monteringssystemer, Robert Bosch Manufacturing Solutions GmbH, udvikler fleksible, skalerbare metoder til monteringssystemer, tilpassede løsninger inden for test- og procesteknologi og relaterede tjenester. Industriel teknologi omhandler også forretningsenheden Bosch Connected Industry. Med fokus på Industri 4.0 udvikler det softwareløsninger og udfører projekter for interne og eksterne kunder.

Styring af industri-4.0-processer på en skærm
Borhammer fra Bosch

Consumer Goods

Consumer Goods

Power Tools divisionen er leverandør af el-værktøj og tilbehør, samt måleudstyr. Divisionen har et omfattende produktsortiment rettet mod professionelle brugere inden for håndværk og industri, samt gør-det-selv-markedet. Programmet inkluderer elværktøj og haveværktøj. Fokus er brugervenlige, højtydende batteridrevne værktøjer, netværksforbundne værktøjer og tjenester samt markedets bredeste og bedste udvalg af tilbehør. Den vigtigste del af Power Tools-strategien er at gøre fagfolk og gør-det-selv segmentet mere effektive gennem innovationer, fortsat digitalisering og udvidede tjenester.

Forretningsområdet Consumer Goods omfatter også datterselskabet BSH Hausgeräte GmbH, der tilbyder en bred vifte af moderne, energieffektive og i stigende grad netværksforbundne husholdningsapparater. Produktporteføljen inkluderer alt fra vaskemaskiner og tørretumblere, køleskabe og frysere, komfurer, ovne til små husholdningsapparater såsom støvsugere, kaffemaskiner og køkkenmaskiner. BSH er en førende spiller i paradigmeskiftet fra den analoge til den tilsluttede verden. Derfor vælger datterselskabet en forbrugerfokuseret “Hardware +” -strategi. Her tilbyder de stigende digitale og personaliserede tjenester ud over innovative husholdningsapparater. SystemMaster er en digital kontrolenhed, der muliggør netværkstilslutning af alle husholdningsapparater.

Borhammer fra Bosch
Bosch Smart Home-styring

Energy and Building Technology

Energy and Building Technology

Divisionen Building Technologies, som er en del af Energy and Building Technology, består af to forretningsområder:

Den globale produktionsenhed for sikkerheds- og kommunikationsløsninger og den regionale systemintegrationsvirksomhed. Sidstnævnte tilbyder løsninger og tilpassede tjenester til bygningssikkerhed, energieffektivitet og bygningsautomatisering i udvalgte lande. Begge enheder fokuserer på kommercielle bygninger og infrastrukturprojekter. Produktporteføljen omfatter videoovervågning, tyveri- og brandalarmer, stemmealarmsystemer samt adgangskontrol og professionelle lyd- og konferencesystemer.

Divisionen Termotechnology tilbyder sine kunder verdensomspændende løsninger til indeklima, varmt vand og decentral energistyring. Divisionen leverer varmesystemer og energistyring til boliger, vandvarmere samt kommercielle og industrielle opvarmnings- og klimaanlæg. Ligesom divisionens forretning med varmepumper, bliver fjernovervågning/-diagnosticering (CPP) stadig vigtigere for, at brugeren kan opnå optimal tryghed og komfort.

Bosch Global Service Solutions-divisionen leverer forretningsprocesser og tjenester primært til kunder inden for bil-, rejse- og logistikbranchen og inden for informations- og kommunikationsteknologi. Robert Bosch Smart Home GmbH tilbyder webaktiverede, app-kontrollerede produkter til hjemmet.

Bosch Smart Home-styring

Ejerstruktur og organisation

Siden 1964 administreres Boschs aktiemajoritet af Robert Bosch Stiftung GmbH, en almennyttig fond. Fonden udfører sine velgørende og sociale opgaver i grundlæggerens ånd og i en tidssvarende form. Robert Bosch Stiftung arbejder for at nå sine mål gennem egne programmer og institutioner, men også ved at støtte relevante projekter og initiativer fra andre aktører, med det formål at løse samfundsmæssige udfordringer.

Anpartshavere og stemmerettigheder i Robert Bosch GmbH

Kontakt Bosch

Vi glæder os til dine spørgsmål.

Telefon

Send os en meddelelse

Chat med os!

Har du spørgsmål eller forslag? Kontakt os. Vi er tilstede fra 08.00 – 17.00 på alle hverdage.