Gå til hovedindhold
Bosch i Danmark
Bosch i hele verden

Bosch-koncernen i korte træk

Bosch Group i hele verden

Hvad vi gør

Bosch-koncernen er en førende international virksomhed med fokus på teknik og serviceydelser. Koncernen har 395.000 ansatte på verdensplan (pr. 31.12.2020). Ifølge regnskabstal for 2020 opnåede virksomheden en omsætning på 71,5 mia. euro. Bosch-koncernen er opdelt i fire forretningsområder: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods og Energy and Building Technology. Som førende IoT-virksomhed tilbyder Bosch innovative løsninger til smart homes, Industri 4.0, og forbundet mobilitet. Bosch forfølger visionen om bæredygtig, sikker og spændende mobilitet. Med sin kompetence inden for sensorteknologi, software og serviceydelser samt sin egen IoT-cloud kan virksomheden tilbyde kunderne forbundne løsninger på tværs af domæner fra en og samme udbyder. Det er Bosch-koncernens strategiske mål at skabe løsninger til det forbundne liv med produkter og løsninger, der enten indeholder kunstig intelligens eller er blevet udviklet eller fremstillet ved hjælp af dette. Bosch forbedrer livskvaliteten over hele verden med produkter og serviceydelser, der er innovative og vækker begejstring. Kort sagt, Bosch skaber teknologi, der er “Invented for life”.

Bosch-koncernen globalt

Omsætning, partnere, fabrikker — Bosch Group's fakta og mærker på et blik.

Publikationer

Her kan du downloade de aktuelle oplysninger om Bosch som pdf-filer.

Forside Bosch i dag

Bosch i dag

Alt hvad du har brug for at vide om Bosch på en tydelig og kortfattet måde.

Forside Bosch årsrapport 2019

Årsrapport 2020

Virksomhedsprofil og årsrapport 2020

Vores forretningsområder

Bosch-forretningsområdet Mobility Solutions. Her fra parkeringsanlægget ved Mercedes-Benz museum i Stuttgart. Det er det første sted i verden med Automated Valet Parking fra Bosch: Parkeringsservice uden fører.

Mobility Solutions

Mobility Solutions

Området Mobility Solutions er det største forretningsområde i Bosch-koncernen og bidrager med 59 procent til den samlede omsætning. Bosch er en af de førende leverandører til bilindustrien og forretningsområdet følger visionen af en bæredygtig, sikker og begejstrende mobilitet i fremtiden. Bosch har som leverandør af udstyr til bilindustrien et meget stort aktivitetsområde, som organisatorisk er dækket af underområderne Powertrain Solutions, Chassis Systems Control, Electrical Drives, Automotive Electronics, og Automotive Steering. I tillæg også den nye Cross-Domain Computing Solutions division fra starten af 2021. Yderligere forretningsområder er Automotive Aftermarket, serviceudbyderen Connected Mobility Solutions,og Bosch eBike-Systems.

Dertil kommer aktiviteter på områderne motorcykler, erhvervs- og terrængående køretøjer samt tekniske tjenester. På området e-mobilitet inklusive brændstofcelleteknik har Bosch alene i 2020 investeret ca. 500 millioner Euro. Bosch videreudvikler desuden konsekvent sine førerassistentsystemer på automatiseringstrinnene 1 til 2, arbejder på "Highway Assist – hands free"-systemer og udvikler automatiseret kørsel iht. de såkaldte SAE-levels 3 og 4. Med området Cross-Domain Computing Solutions møder Bosch de stigende krav på det stærkt voksende marked for softwareintensive elektroniksystemer til bilsektoren.

Bosch-forretningsområdet Mobility Solutions. Her fra parkeringsanlægget ved Mercedes-Benz museum i Stuttgart. Det er det første sted i verden med Automated Valet Parking fra Bosch: Parkeringsservice uden fører.
Bosch-forretningsområdet Industrial Technology. Sådan ser fremtidens fabrik ud: Bosch Rexroth sørger for en transparent netværksbaseret fabrik.

Industrial Technology

Industrial Technology

I regnskabsåret 2020 stod forretningsområdet Industrial Technology for 7 procent af hele omsætningen i Bosch-koncernen. Forretningsområdet omfatter områderne Drive and Control Technology, der er specialiseret inden for drev- og styringsteknologier til effektiv og ydelsesdygtig bevægelse af maskiner og anlæg af enhver type og størrelse. Forretningsområdet kombinerer globale erfaringer inden for markedssegmenterne mobile applikationer, anlægskonstruktion og -teknik, samt fabriksautomatisering.

Med intelligente komponenter, skræddersyede systemløsninger og serviceydelser skaber forretningsområdet Drive and Control Technology forudsætningerne for en udelukkende netbaseret drift. Forretningsområdet tilbyder kunderne hydraulik, elektrisk drev- og styringsteknik, drevteknik samt linje- og montageteknik inklusive software og grænseflader til Internet of Things. Bosch's interne leverandør af monteringssystemer, Robert Bosch Manufacturing Solutions GmbH, udvikler fleksible, skalerbare montagekoncepter, skræddersyede løsninger for test- og procesteknik samt til tilhørende serviceydelser. Bosch Connected Industry er desuden også en del af Industrial Technology, og med fokus på Industry 4.0 udvikler det softwareløsninger og gennemfører projekter til interne og eksterne kunder.

Bosch-forretningsområdet Industrial Technology. Sådan ser fremtidens fabrik ud: Bosch Rexroth sørger for en transparent netværksbaseret fabrik.
Bosch-forretningsområdet Consumer Goods. Her ses brugen af en Bosch Professional X-LOCK Cleaning Disc.

Consumer Goods

Consumer Goods

Forretningsområdet Consumer Goods bidrog i 2020 med 26 procent til den samlede omsætning i Bosch-koncernen. Herunder hører området Power Tools, som udbyder batteridreven håndholdte maskiner og haveredskaber, tilbehør og måleteknik. Forretningsområdet har et omfangsrigt produktprogram, der henvender sig til professionelle brugere som håndværk og industri samt hobbyfolk. Især ydelsesdygtige og komfortable batteridrevne værktøjer samt i stigende grad netværksforbundne apparater og serviceydelser er i fokus. Den grundlæggende strategi for Power Tools er en stor innovationskraft, den videre digitalisering, stærke mærker, den kontinuerlige udvidelse af online-handelen og en udvidelse af forretningen til de nye vækstmarkeder. Her er "User Experience", d.v.s. fokus på brugernes behov, den afgørende faktor for succes ved udvikling af produkter og serviceydelser.

Forretningsområdet Consumer Goods omfatter også BSH Hausgeräte GmbH, der tilbyder hele spektret af moderne, energieffektive og mere og mere netværksforbundne husholdningsapparater. Produktporteføljen omfatter vaskemaskiner og tørretumblere, køle- og fryseskabe, komfurer, bageovne og emhætter samt opvaskemaskiner og små apparater som støvsugere, kaffeautomater eller køkkenmaskiner. BSH Hausgeräte satser på innovative produkter ved at netbasere mulige servicetilbud og udbygge digitale forretningsmodeller. Med Home Connect tilbyder BSH Hausgeräte et system med en digital platform for husholdningsapparater og samarbejder her med mange partnere. Den direkte kontakt til forbrugeren skal udbygges yderligere via digitalisering.

Bosch-forretningsområdet Consumer Goods. Her ses brugen af en Bosch Professional X-LOCK Cleaning Disc.
Bosch-forretningsområdet Energy and Building Technology. Her ses den mobile sikkerhedsassistent Bosch spexor.

Energy and Building Technology

Energy and Building Technology

I 2020 genererede forretningsområdet Energy and Building Technology 8 procent af Bosch-koncernens totalomsætning. Inden for Building Technology er der to aktivitetsområder: Det globale produktmarked for sikkerheds- og kommunikationsløsninger samt det regionale marked for systemintegration, der i udvalgte lande tilbyder løsninger og skræddersyede serviceydelser for bygningssikkerhed, energieffektivitet og bygningsautomatisering. Begge områders fokus ligger på erhvervsbygninger og infrastrukturprojekter. Produktporteføljen omfatter systemer til videoovervågning, tyverialarmer, brandalarmer og stemmealarmsystemer, systemer til adgangskontrol samt professionelle audio- og konferencesystemer.

Forretningsmområdet Thermotechnology tilbyder kunderne løsninger til indeklima og opvarmning, varmt vand og decentral energistyring. Det leverer varme- og klimasystemer samt energistyring til boliger, varmtvandsforsyning samt anlæg til varme- og klimatiseringssystemer til ervherv og industri. Pga. stigende behov for at reducere CO2-udledninger har elektrificering og regenerative energier en stadig voksende betydning. Her ligger områdets innovative fokus, ud over at øge de eksisterende produkters effektivitet og egnethed til netbaserede løsninger. Forretningsområdet Bosch Globale Service Solutions tilbyder forretningsprocesser og serviceydelser, især til kunder i bil-, finansservice- og logistikbranchen samt informations- og kommunikationsteknik. Robert Bosch Smart Home GmbH tilbyder netbaserede, app-styrede løsninger til private husholdninger.

Bosch-forretningsområdet Energy and Building Technology. Her ses den mobile sikkerhedsassistent Bosch spexor.

Ejerstruktur og organisation

Siden 1964 administreres Boschs aktiemajoritet af Robert Bosch Stiftung GmbH, en almennyttig fond. Fonden udfører sine velgørende og sociale opgaver i grundlæggerens ånd og i en tidssvarende form. Robert Bosch Stiftung arbejder for at nå sine mål gennem egne programmer og institutioner, men også ved at støtte relevante projekter og initiativer fra andre aktører, med det formål at løse samfundsmæssige udfordringer.

Anpartshavere og stemmerettigheder i Robert Bosch GmbH

Kontakt Bosch

Vi glæder os til dine spørgsmål.

Telefon

Send os en meddelelse

Chat med os!

Har du spørgsmål eller forslag? Kontakt os. Vi er tilstede fra 08.00 – 17.00 på alle hverdage.