Gå til hovedindhold
Bosch i Danmark
Nyheder

CES 2022: Opnå bedre livskvalitet og større klimaindsats – forbundne og smarte løsninger driver væksten hos Bosch

05.01.2022

I hjemmet, på farten, på arbejdet, på hospitalet eller tilmed i kredsløb: Bosch forbedrer hverdagen for mennesker fra alle samfundslag med smarte og forbundne løsninger. Samtidig griber virksomheden ind i nye forretningsområder gennem software, serviceydelser og licenser.

High-tec #LikeABosch

"Vi digitaliserer systematisk vores kerneforretning for at øge fordelene for vores kunder. Fremadrettet sigter vi også mod at omdanne salget af alle digitale produkter til servicebaseret indtjening", siger Tanja Rückert, Bosch-koncernens digitale chef, ved CES i Las Vegas. For at nå dette mål fokuserer Bosch på forbindelsen mellem IoT og AI – det er med andre ord at forbinde tingenes internet (IoT) med kunstig intelligens (AI).

Dette skaber en god cirkel, hvor forbundne produkter leverer information, som igen behandles ved hjælp af AI og inkorporeres i softwareopdateringer til disse produkter. Kernen i denne tilgang er fordelene for kunderne, da den giver brugerne mulighed for at være en integreret del af udviklingsprocessen og gør det muligt at skræddersy løsninger præcist til deres behov. Desuden stopper hverken udvikling eller værdiskabelse ved salg af produkterne. "Vi ser kombinationen af kunstig intelligens og IoT som nøglen til at få de største brugerfordele ud af begge disse teknologier", siger Rückert. "Udover at gøre det muligt for os at udvikle nye forretningsmodeller hjælper denne tilgang os med at tilbyde bedre produkter og løsninger, der leverer reel merværdi for både enkeltpersoner og samfundet som helhed".

Udvidelse af softwareekspertise: Bosch former allerede fremtiden i dag

Bosch har lagt grunden til dette for længe siden. Fra nytår vil alle produktklasser inden for elektronik kunne forbindes. Alene salget af forbundne elværktøjer, husholdningsapparater og varmesystemer er vokset med 50 procent på et år – fra fire millioner enheder i 2020 til mere end seks millioner i 2021. Med Bosch Center for Artificial Intelligence (BCAI) har virksomheden etableret en stærk enhed inden for kunstig intelligens, og den har allerede bidraget med omkring 300 millioner euro til resultatet.

Derudover investerer virksomheden samlet mere end fire milliarder euro hvert år i sin softwareekspertise, hvoraf omkring tre milliarder går til mobilitetsforretningen. For at forme den softwaredefinerede fremtid for mobilitet vil Bosch også samle udviklingsaktiviteter for applikationsuafhængig software i én enhed fra midten af 2022. I fremtiden vil virksomheden under sit datterselskab ETAS GmbH udvikle og sælge grundlæggende køretøjssoftware, middleware, skytjenester og udviklingsværktøjer til generel anvendelse. Bosch udvikler også hurtigt forbundet og automatiseret kørsel. I løbet af de seneste fem år har Bosch genereret omkring ni milliarder euro i salg udelukkende med førerassistancesystemer og de tilhørende sensorer.

Bosch Tech Compass: en undersøgelse udført i fem lande rundt om i verden

Bosch Tech Compass – en repræsentativ undersøgelse udført i fem lande og præsenteret for første gang på CES – viser, hvad mennesker over hele kloden forventer af nye teknologier. Ifølge undersøgelsen er størstedelen af de adspurgte (72 procent) overbevist om, at teknologiske fremskridt gør verden til et bedre sted, f.eks. som en måde til at bekæmpe klimaændringer (76 procent). Samtidig mener fire ud af fem personer, at teknologien burde være mere fokuseret på at tackle vor tids store udfordringer frem for at tjene individuelle behov. "Hos Bosch mener vi også, at teknologi tilbyder en lang række fordele", siger Rückert. "Når vi taler om hightech, taler vi ikke kun om at gå til grænsen for, hvad der er muligt. Vi bruger teknologi som et middel til at forbedre folks liv, uanset hvor de er."

Fra rummet til pædiatrisk medicin: Bosch SoundSee-sensorsystemet

Et eksempel på fordelene ved kunstig intelligens og forbindelsesmuligheder er SoundSee-sensorsystemet. Siden slutningen af 2019 har det rejst gennem rummet for at identificere usædvanlige lyde på ISS ved at bruge AI-algoritmer til at analysere og indikere, når vedligeholdelse er påkrævet. Nu søger Bosch i samarbejde med den velgørende sundhedsorganisation Highmark i Pittsburgh (USA) en fuldstændig jordnær anvendelse af denne teknologi: At undersøge, hvordan lyd-AI kan bruges som et diagnostisk værktøj inden for pædiatrisk medicin. Specifikt arbejder Bosch og Highmark på at tilpasse sensorerne på en måde, der gør dem i stand til at detektere lungetilstande såsom astma på et tidligt stadie ved blot at lytte til børns vejrtrækningsmønstre. "At bruge innovativ teknologi til at forbedre børns sundhed – det er præcis det, vi mener med hightech", siger Mike Mansuetti, præsident for Bosch i Nordamerika. Brugen af SoundSee i sundhedsvæsenet er også et eksempel på, hvordan Bosch fortolker strategien "Invented for life".

Bosch' nye gassensor – den første på markedet, der indeholder AI – tjener til at beskytte både mennesker og natur. Den er en del af Dryads Silvanet Wildfire Sensor og er grundlæggende en digital næse, der hjælper med tidligt at detektere skovbrande. Dryads sensorer er fastgjort til træer, hvor de løbende overvåger det lokale mikroklima for at opdage begyndende brande – og for trådløst at underrette de lokale myndigheder, længe før kamera- eller satellitbaserede systemer kan. Ikke alene kan dette beskytte mod ødelæggelse ved brand, det kan også reducere globale kulstofemissioner fra skovbrande. "Disse sensorer vil hjælpe med at redde liv, hjem og undgå, at tonsvis af CO2 trænger ind i atmosfæren – alt sammen takket være kunstig intelligens og forbindelsesmuligheder", siger Mansuetti.

High-tech #LikeABosch: ny kampagne for smarte løsninger

En ny og munter Bosch-kampagne viser de løsninger, som virksomheden har udviklet for at forbedre de små ting i folks hverdag. Den hedder "High-tech #LikeABosch" og har mange forbundne, intelligente og bæredygtige løsninger. Hovedpersonen tager seerne med på en tur gennem sin daglige rutine og bruger adskillige Bosch-løsninger, lige fra smarte briller til en forbundet e-cykel til et digitalt adgangskort til arbejde. Dette får hendes teenagesøn, som i starten af klippet sagde, at hans mor var "old school", til at se ret umoderne ud.

Pressekontakt

Lisa Berg Nielsen
Communications Manager

Telefon

Generelle spørgsmål om Bosch

Flere nyheder